Iceland on black

Landscapes & Backstages

Mirada improvisada al paisatge islandès. Imatges realitzades en diferents estades, una volta bàsica a l’illa i diverses caminades per aprofundir en el paisatge. Latitud i territori desconegut. Islàndia és “l’occident” deshabitat. Un petit continent on la natura eclipsa la presència humana.


Islàndia és una “gran” illa, situada al mig de l’Oceà Atlàntic. Compta amb uns 300.000 habitants dels quals la meitat viuen a la seva capital, Reykjavik, i un quart de la població en la segona ciutat, Akureyri , al nord del país. La resta d’islandesos es troben repartits en granges, petits llogarets o reduïts nuclis familiars al llarg de la geografia de l’illa, essent la densitat de població mínima. Aquest rastre humà el trobem visible en forma de fusta i xapa i s’estén al llarg de l’illa en petites construccions prefabricades que formen part del paisatge, un paisatge que sembla concebut per a la supervivència.


La mostra Iceland on black esta dividida en dues parts diferenciades: Landscapes i Backstages. Pretén seduir, potenciar el somni que evoca la natura, forçar-nos a completar amb la nostra imaginació les escenes, de vegades paisatges infinits, immensos. Aquesta petita col•lecció de fotografies recull fonamentalment imatges on el negre és la base sobre la qual descansen les infinites tonalitats de l’illa, blaus, blancs, verds i ocres ... tots combinats sobre l’estrat fosc de la lava. Enquadraments tancats, en diferents proporcions, de vegades aïllant el detall, restant amplitud per destacar textures i sensacions.


Iceland on black no només són fotografies d’un viatge. Són imatges d’allò que aquesta bella, capritxosa i dinàmica illa em va deixar veure...